Λίστα με τα σχολικά: Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με πρωτάκια!

by - Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2017


Η αλήθεια είναι πως αν είσαι μαμά με πρωτάκι αγχώνεσαι για τα πάντα! Ακόμη και για τη λίστα με τα σχολικά! Μετά το άρθρο με τις 10 ερωτήσεις που έχει στο μυαλό της μια μαμά που έχει πρωτάκι, πήρα ένα σωρό e-mail, με διάφορες συμβουλές από μαμάδες που είχαν ήδη περάσει το κατώφλι του δημοτικού! Ομολογώ πώς κάποιες συμβουλές μου φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες για αυτό και αποφάσισα να τις μαζέψω και να τις μοιραστώ μαζί σας, έτσι ώστε να βοηθηθούν τώρα και στο μέλλον όσο το δυνατόν περισσότερες μαμάδες! 




Οι περισσότερες συμβουλές αφορούσαν την περίφημη λίστα με τα σχολικά που θα μας δώσουν οι δασκάλες την πρώτη μέρα στο σχολείο! Πάμε λοιπόν να δούμε μια λίστα με κάποια σούπερ tips επιβίωσης για την αγορά σχολικών!


1. Αγοράστε τριγωνικά μολύβια, που θα βοηθήσουν το παιδί σας να βελτιώσει τη λαβή του και κατά συνέπεια τη γραφή του. Στην αρχή να σας πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούν, αλλά όταν έκανα μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο τα είδα αμέσως! Κυκλοφορούν σε διάφορους χρωματισμούς και βοηθούν πολύ στη σωστή τοποθέτηση των δαχτύλων. 

Να σημειώσω επίσης πως υπάρχουν και ειδικές πατούρες, που προσαρμόζονται σε όλα τα μολύβια, μπογιές κλπ, και αποτελούν φοβερό βοήθημα σε περιπτώσεις που το παιδί έχει πρόβλημα με το κράτημα του μολυβιού. (μιλάω εκ πείρας)




2. Επενδύστε σε επώνυμα μολύβια! Όχι, δεν έχω τίποτα εναντίον των φθηνών μολυβιών με ήρωες και καρτούν αλλά από προσωπική εμπειρία καταθέτω ότι οι μύτες τους σπάνε με εξαιρετική ευκολία! Επίσης ξύνονται με εξαιρετική δυσκολία! Κάτι που εννοείται πώς μας συμφέρει αφού δεν θέλουμε να περάσει το παιδί μας ένα ολόκληρο απόγευμα ξύνοντας!

3. Μην παίρνετε πολύ σκληρά μολύβια, γιατί ένα πρωτάκι θα χρειαστεί να σβήνει πολλές φορές και μολύβια με σκληρή μύτη δεν βοηθάνε! Προτιμήστε μολύβια με μύτη HΒ, B ή ακόμα και 2Β. Είναι μαλακά, γλιστράνε εύκολα και σβήνουν χωρίς να αφήνουν ιδιαίτερα σημάδια!

4. Τα μολύβια, οι σβήστρες, οι ξύστρες κλπ έχουν μια μαγική ιδιότητα! Εξαφανίζονται στο σχολείο! Μην ρωτήσετε πώς γίνεται, απλά συμβαίνει! Και συμβαίνει ιδιαίτερα στα πρωτάκια! Οπότε καλό είναι αφενός να κάνουμε τις κατάλληλες προμήθειες, αφετέρου να βρούμε έναν τρόπο να μαρκάρουμε τα πράγματα των παιδιών μας. ( ένας πρακτικός τρόπος είναι οι washi tape, θα σας μιλήσω αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση).


5. Επενδύστε σε τετράδια με χοντρά φύλλα, των 80 γραμμαρίων. Είναι κάτι το οποίο τόνισαν οι περισσότερες μαμάδες. Το ξέρω πώς είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά είναι σίγουρα πιο ανθεκτικά! Οι σελίδες τους αντέχουν πολύ παραπάνω στην έξτρα καταπόνηση και στο ατελείωτο γράψε - σβήσε που θα κάνουν σίγουρα τα μικρά μας πρωτάκια.

6. Τα βιβλία του σχολείου θα χρειαστούν σίγουρα καπλάντισμα. Είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε έτοιμα κομμένα αυτοκόλλητα και όχι το κλασικό ρολό αυτοκόλλητο των παιδικών μας χρόνων. Η διαφορά στο κόστος είναι ελάχιστη, αλλά θα σας γλιτώσει από πολύ κόπο και χρόνο την ώρα του καπλαντίσματος.

Extra bonus: Για μαμάδες που δεν προλαβαίνουν!!! Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα βιβλιοπωλεία, που αναλαμβάνουν να καπλαντίσουν τα βιβλία των παιδιών σας, έναντι πολύ χαμηλού κόστους! Θα μπορούσατε να κάνετε μία ερώτηση!



7. Ξέρω με αυτό που θα πω πώς θα σας σοκάρω! Όμως δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε την περίφημη λίστα την ίδια μέρα! Ναι, ναι μπορεί η δασκάλα να είπε πώς τα περιμένει αύριο αλλά, συνήθως όλοι οι γονείς πάνε την ίδια μέρα με αποτέλεσμα παντού να γίνεται το αδιαχώρητο. Κάποιοι γονείς έχουν κάνει λόγο ακόμα και για αναμονή μιάμισης ώρας σε γνωστό πολυκατάστημα με σχολικά! Ε δεν πιστεύω πώς η δασκάλα θα μας τιμωρήσει αν την επόμενη μέρα δεν έχουμε μαζί μας τα πάντα!

Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να κάθομαι 2 ώρες σε μια ουρά και ειλικρινά προτιμώ τον χρόνο αυτό να τον αξιοποιήσω πολύ πιο όμορφα με τα παιδιά μου! Εξάλλου είναι η πρώτη τους μέρα στο σχολείο και είναι μια ευκαιρία για γιορτή! Πώς; Δείτε 10 τρόπους για να γιορτάσετε την πρώτη μέρα στο σχολείο! 


Οπότε δείτε τι έχετε στο σπίτι και εννοείται βάλτε στις κασετίνες 2 μολύβια (που σίγουρα έχετε), κάποιες μπογιές, μια σβήστρα και μια ξύστρα! Τα υπόλοιπα προμηθευτείτε τα σε 2-3 μέρες που θα έχει περάσει το πρώτο κύμα!

Εσείς έχετε να μας δώσετε κάποια tips για τη λίστα με τα σχολικά?

Σας φιλώ γλυκά
Κλειώ!



Διαβάστε όλα τα Βack to school άρθρα εδώ!


You May Also Like

1 σχόλια

Instagram