Χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος με επιτραπέζια παιχνίδια!

by - Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2016



Αυτό που θέλουν τα παιδιά είναι να βρίσκονται με τους γονείς τους και να περνούν ευχάριστο χρόνο μαζί τους! Για το λόγο αυτό φέτος φτιάξαμε το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με δραστηριότητες για γονείς και παιδιά! Μία λοιπόν από τις δραστηριότητες μας ήταν Χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος με επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

Αγαπάμε πολύ τα επιτραπέζια παιχνίδια! Προσφέρουν ψυχαγωγία, αμέτρητες στιγμές γέλιου αλλά κυρίως πιστεύω ότι ενισχύουν τους δεσμούς της οικογένειας! Μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε (μικρούς και μεγάλους) και να ξεφύγει το μυαλό μας ευχάριστα και δημιουργικά! Τα οφέλη τους είναι πολλαπλά! Αναπτύσσουν και εξελίσσουν τη φαντασία των παιδιών, τα βοηθούν να αποκτήσουν γνώσεις και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους, ενισχύουν την κοινωνικότητα τους, τα βοηθάνε να αναπτύξουν στρατηγική και πολλά πολλά άλλα.

Ο Χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος ήταν μία δραστηριότητα που διασκεδάσαμε πολύ, μικροί - μεγάλοι. Συνήθως χωριζόμαστε σε ομάδες αγόρια κορίτσια και η κόντρα μας είναι μεγάλη!!! Οι γονείς γινόμαστε καμιά φορά πιο παιδιά και από τα παιδιά!!! Αυτή τη φορά βγάλαμε να δοκιμάσουμε 3 καινούρια επιτραπέζια που μας άρεσαν πολύ από την AS Company! Σας παρουσιάζω λοιπόν ποιά παιχνίδια παίξαμε!
Top Ten
Είναι ένα παιχνίδι λεκτικών εκρήξεων, γρήγορο και διασκεδαστικό. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και έχουν ένα λεπτό για να δώσουν παραδείγματα του θέματος που τους δόθηκε, το οποίο μπορεί να είναι από το «Μνημεία και αξιοθέατα της Ελλάδας» μέχρι «Γνωστά παραμύθια» ή «Τι περιέχει μέσα μία γυναικεία τσάντα». Η ομάδα παίρνει πόντο για κάθε απάντηση που βρίσκει από τις δέκα που περιέχει η κάρτα. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους κερδίζει! Ηλικία 10+

Η πρότασή μας: Δεδομένου ότι τα παιδιά μου είναι 6 ετών, καταλαβαίνετε πώς έπρεπε να κάνω κάποιες σχετικές τροποποιήσεις στο παιχνίδι. Έτσι ξεχώρισα κάποιες κάρτες που θεώρησα πιο εύκολες και επέμεινα σε κάποιες εκπαιδευτικές τύπου "Δέκα πόλεις της Μακεδονίας". Με τον τρόπο αυτό έβλεπα ότι όσο ξαναγυρνούσαν οι ίδιες και οι ίδιες κάρτες (αφού είχα αφήσει μόλις 50 κάρτες), τα μικρά μάθαιναν και τις απαντήσεις! Το βρήκα πολύ ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο!

Η γνώμη μας: Το συστήνω ανεπιφύλακτα ακόμα και για πιο μικρές ηλικίες, αρκεί να κάνετε κάποιες προσαρμογές όπως έκανα εγώ!
5 secοnds
Το νέο συναρπαστικό παιχνίδι ταχύτητας και ετοιμότητας για ατελείωτες στιγμές γέλιου με την παρέα! Σκέψου προσεκτικά και δώσε 3 απαντήσεις για μια συγκεκριμένη ερώτηση σε μόλις 5 δευτερόλεπτα! Είσαι αρκετά γρήγορος και ετοιμόλογος; Ο χρόνος σίγουρα δεν είναι με το μέρος σου, απλά πες ότι σου έρχεται στο μυαλό και γίνε ο νικητής φτάνοντας πρώτος στο τέρμα! Οι ερωτήσεις είναι απλές όπως "Ονόμασε 3 χώρες που αρχίζουν από Σ" ή "ονόμασε 3 πράγματα που μυρίζουν". Ηλικία 10+



Η πρότασή μας: Εννοείται πώς πάλι έκανα κάποιες σχετικές τροποποιήσεις στο παιχνίδι. Καταρχήν δεν έβαλα όλες τις κάρτες στο παιχνίδι προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με κάποιες ερωτήσεις! Επίσης κατάργησα το χρονόμετρο! Το παίξαμε 2-3 φορές χωρίς χρόνο, απλά και μόνο ψάχνοντας απαντήσεις.



Η γνώμη μας: Παρά τη μικρή τους ηλικία, τα πήγαν εξαιρετικά! Είναι ένα αστείο παιχνίδι ταχύτητας, που μαθαίνει να είσαι έτοιμος σε μόλις 5 δευτερόλεπτα! Αν παίζεται από παίκτες ίδιας ηλικίας, προσφέρει άπειρες στιγμές γέλιου! Το διαπίστωσα στην αναμέτρηση Μπαμπάς Vs Μαμά!!!
Activity
Νέο συναρπαστικό επιτραπέζιο που συνδυάζει 3 παιχνίδια σε 1. Τώρα με το Trigame θα πρέπει να κατορθώσεις να ανταπεξέλθεις σε όποια πρόκληση σου τύχει, παντομίμα, σκιτσογραφία ή περιγραφή λέξης ή φράσης χωρίς να χρησιμοποιήσεις λέξεις που προέρχονται από την ίδια ρίζα! Ηλικία 10+



Η πρότασή μας: Ομολογώ ότι  στο συγκεκριμένο παιχνίδι τα βρήκα λίγο σκούρα! Οπότε για να είμαι σε θέση να το παίζουμε με τα παιδιά τροποποιήσαμε τους κανόνες και φέραμε λίγο το παιχνίδι στα μέτρα μας!!!



Η γνώμη μας: Αρκετά δύσκολο. Βοηθάει όμως στην ανάπτυξη των λεκτικών δεξιοτήτων καθώς και της παντομίμας! Παρόλα αυτά τα παιδιά το βρήκαν άκρως διασκεδαστικό!!! Σίγουρα όμως απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας!

Λοιπόν πώς σας φαίνεται η ιδέα του να στήσετε μια βραδιά με μαραθώνιο επιτραπέζιων παιχνιδιών! Φτιάξτε σνακ, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και διασκεδάστε παρέα με τα παιδιά σας ή με φίλους!!! Να θυμάστε πώς το σημαντικό είναι να περάσατε καλά και όχι ποιος θα νικήσει! Και αυτή είναι μια αρχή που σίγουρα πρέπει να μάθετε και στα παιδιά σας!!!


Για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε και εσείς τέτοιους μαραθώνιους επιτραπέζιων παιχνιδιών με την οικογένεια ή με φίλους, το Νεράιδες και Δράκοι και η As company δίνουν τη δυνατότητα σε 3 τυχερούς να κερδίσουν ένα από τα 3 παραπάνω παιχνίδια!!!


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πρέπει να κάνετε 3 πράγματα για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας:

1) Κάντε like στην σελίδα του Νεράιδες και Δράκοι στο Facebook. 

&    Κάντε like στην σελίδα του As Company στο Facebook. 


 
2) Κοινοποιήστε τη δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ 

3) Αφήστε σχόλιο  κάτω από την φωτογραφία στο facebook ποιο από τα 3 παιχνίδια θέλετε να κερδίσετε!

Κάντε Tag τους φίλους σας αν θέλετε να μάθουν και αυτοί για τον διαγωνισμό.

Προαιρετικά ακολουθήστε με στο instagram 
neraideskaidrakoi 

Προσοχή!!!
v  Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

v  Επιτρέπεται μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο Facebook. 

v  Μπορείτε  να  δηλώσετε  συμμετοχή  από  την Δευτέρα  19 Δεκεμβρίου 2016 ως την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 στις 12 το βράδυ.

v  Στην κλήρωση μπορούν  να συμμετέχουν οι  αναγνώστες  μας από Ελλάδα

v  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε αυτή εδώ  την ανάρτηση και στη σελίδα μας στο facebook. Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο inbox και θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό, μέσα σε δύο μέρες, αλλιώς η κλήρωση επαναλαμβάνεται.

Καλή επιτυχία!
Updated 9/1/2017
H ηλεκτρονική κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:
1. Δωρίτα Πολύζου - 5 sec
2. Kallianianidou Valacia - Activity
3. Antonia Barbas - Top Ten

You May Also Like

7 σχόλια

  1. Αγαπημένα επιτραπέζια!!!!

    φιλάκια πολλά Κλέλια μου ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤO ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ….. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ…. ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ....ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ !!!!!!
    Χριστοδουλος Αγαθος
    dynamicservice1@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κρίμα που δεν έχω fb για να διεκδικήσω αυτό το υπέροχο δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια υπέροχα χαρούμενα δώρα,το Top10.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Καλές γιορτές με χαμόγελα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram