3 Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Διαγωνισμός με 3 νικητές!

by - Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016


3 Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! 
Διαγωνισμός με 3 νικητές! 

Αυτά τα Χριστούγεννα διαβάσαμε τα πιο όμορφα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και δίνουμε τη δυνατότητα σε 3 τυχερούς να κερδίσουν! Πάμε να δούμε τα παραμύθια αναλυτικά.

1. Ένα Χριστουγεννιάτικο όνειρο της Λίνας Σωτηροπούλου

Η μικρή πρωταγωνίστρια της ιστορίας περιμένει πώς και πώς να έρθουν οι γιορτές και να κλείσουν τα σχολεία. Μα πιο πολύ περιμένει τα δώρα! Πολλά δώρα, γιατί έχει σχέδιο, πολύ μεγάλο σχέδιο. Έχει γράψει μάλιστα ήδη το γράμμα της στον Άγιο Βασίλη... Η συμπεριφορά της όμως είναι αξιοπερίεργη! Δεν ενδιαφέρεται καν να ανοίξει τα δώρα! Τα στοιβάζει δίπλα της και μετά ζητάει όλο και παραπάνω δώρα! Άραγε να είναι τόσο άπληστη ή μήπως ετοιμάζει κάποια έκπληξη στον Άγιο Βασίλη!

Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραμύθι που κρύβει βαθύτερα νοήματα! Διαβάζοντας το βρήκα μέσα του τη χαρά του μοιράσματος, τη πίστη στα όνειρά μας, την πεποίθηση πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. ακόμα και μια βόλτα με το έλκηθρο του Άη - Βασίλη!

Η αγαπημένη μας Λίνα Σωτηροπούλου, για άλλη μια φορά, δημιουργεί ένα γλυκό παραμύθι που ζεσταίνει τις καρδιές μας και μας κάνει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο κόσμο, όπου οι αγνές ψυχές των παιδιών μας θα πρωτοστατούν! Με το διάχυτο χιούμορ της και τον αριστοτεχνικό έμμετρο λόγο της, αλλά και με την ανατροπή στο τέλος του βιβλίου που τόσο ευχάριστα μας ξάφνιασε, πέτυχε να φωλιάσει στις καρδιές των παιδιών μου τα πιο γλυκά μηνύματα.

Την εξαιρετική εικονογράφηση επιμελήθηκε η Λίζα Ηλιού.

2. Το Σκουριασμένο Τρίγωνο του Δημήτρη Μπογδάνου

Τα Χριστούγεννα δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους! Κάποια παιδιά δεν είναι τόσο τυχερά! Κάποια παιδιά δεν έχουν δικά τους ρούχα, φοράνε ρούχα δανεικά και για να πούμε τα κάλαντα έχουν ένα σκουριασμένο τρίγωνο που δεν βγάζει πια ήχο!

Η μικρή Αθηνά, είναι ένα παιδί που έχει ωριμάσει απότομα εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που περνάει η οικογένεια της! Αναγκάζεται να ντύνεται με δανεικά ρούχα που φορούσαν οι ξαδέρφες της (παλιατσαρίες) και όλοι στο σχολείο την κοροϊδεύουν! Παραμονή της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στο σχολείο ανακαλύπτει ότι εκτός από το χιλιοφθαρμένο παλτό που θα πρέπει να φορέσει, το τρίγωνο της είναι σκουριασμένο! Στεναχωρημένη πέφτει για ύπνο και εκεί εμφανίζεται ο Άγιος Βασίλης! Πώς θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες η Αθηνά και ποιο ρόλο θα παίξει ο Άγιος Βασίλης;

Ένα υπέροχο παραμύθι με βαθύτερα νοήματα! Στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα, όμως ποτέ δεν πρέπει να σταματάμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα! Αρκεί να πιστέψουμε μέσα μας στις δυνάμεις μας, στη μαγεία της αγάπης και φυσικά στον Αη - Βασίλη. 

Είναι ένα όμορφο παραμύθι που μας προβλημάτισε αρκετά και μου έδωσε μια ευκαιρία να συζητήσω με τα παιδιά μου θέματα όπως το bulling, τη διαφορετικότητα του καθενός, τη πίστη στον εαυτό μας και τις αγωνίες που μπορεί κάποιο παιδί να έχει και να μη τις δίνουμε εμείς οι μεγάλοι σημασία! 

Την εξαιρετική εικονογράφηση του παραμυθιού έχει κάνει ο Νικόλας Ανδρικόπουλος, ο οποίος πλαισιώνει την αφήγηση με μοναδικά έργα τέχνης!

3. Το Χριστουγεννιάτικο Καρύδι της Ξένιας Σκούρα.

Παρόλο που τα  Χριστούγεννα πλησιάζουν ο μικρός τίγρης Λουκάς είναι πολύ απογοητευμένος από την οικογένειά του! Θέλει πολλά δώρα και πολλή προσοχή αλλά πιστεύει ότι κανένας δεν του δίνει σημασία και δεν τον ακούσει. Όταν λοιπόν βρει ένα καρύδι που ικανοποιεί όλες του τις ευχές  θα πετάξει από τη χαρά του!!! Ή μήπως όχι; Γιατί ο Λουκάς θα πρέπει να σκεφτεί λίγο καλύτερα για το ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες του τελικά!

Ένα γλυκό παραμύθι που προβληματίζει τα παιδιά με έναν ιδιαίτερα όμορφο τρόπο! Είναι όλες οι επιθυμίες μας σωστές ή μήπως κάποιες είναι εντελώς εγωιστικές; Γιατί το καρύδι δεν πραγματοποιεί την καθεμιά επιθυμία; Μήπως τελικά πριν ξεστομίσουμε κάτι πρέπει να το σκεφτούμε καλά;

Η εξαιρετική εικονογράφηση έγινε από τη Σοφία Παπαδοπούλου.

 Το Νεράιδες και Δράκοι σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο δίνουν τη δυνατότητα σε 3 τυχερούς να κερδίσουν ένα από τα 3 παραπάνω Χριστουγεννιάτικα παραμύθια! Αν θέλετε να είστε εσείς ένας από αυτούς πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας!
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πρέπει να κάνετε 3 πράγματα για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας:

1) Κάντε like στην σελίδα του Νεράιδες και Δράκοι στο Facebook. 
&    Κάντε like στην σελίδα του Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook

  
2) Κοινοποιήστε τη δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ 

3) Αφήστε σχόλιο  κάτω από την παραπάνω φωτογραφία στο facebook ποιο από τα 3 βιβλία θέλετε να κερδίσετε!

Κάντε Tag τους φίλους σας αν θέλετε να μάθουν και αυτοί για τον διαγωνισμό.
Προαιρετικά ακολουθήστε με στο instagramm neraideskaidrakoi 

Προσοχή!!!
v  Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

v  Επιτρέπεται μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο Facebook. 

v  Μπορείτε  να  δηλώσετε  συμμετοχή  από  την Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016 ως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 12 το βράδυ.

v  Στην κλήρωση μπορούν  να συμμετέχουν οι  αναγνώστες  μας από Ελλάδα

v  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε αυτή εδώ  την ανάρτηση και στη σελίδα μας στο facebook. Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο inbox και θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό, μέσα σε δύο μέρες, αλλιώς η κλήρωση επαναλαμβάνεται.

v  Εφόσον ο νικητής είναι από Αττική θα ενημερωθεί με e-mail από εμάς και θα παραλάβει το δώρο του από τον πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118).

Καλή επιτυχία!








You May Also Like

0 σχόλια

Instagram