Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει για 6η χρονιά στα Τρίκαλα!

by - Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016



Φέτος είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη γιατί επιτέλους θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε οικογενειακώς το πιο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας μας. Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει για 6η χρονιά στα Τρίκαλα και το Νεράιδες και Δράκοι θα είναι εκεί στα μέσα Δεκέμβρη. Προκειμένου λοιπόν να προγραμματίσω καλύτερα την επίσκεψη μας εκεί μίλησα με τους υπεύθυνους του πάρκου και έμαθα κάποια πράγματα από πρώτο χέρι!

Ο Μύλος των Ξωτικών,  που βρίσκεται στα Τρίκαλα,  θα ανοίξει τις πύλες του φέτος στις 26 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2017. Στο διάστημα αυτό η πόλη θα υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να γελάσουν με την ψυχή τους, να χαρούν και να ζήσουν αξέχαστες στιγμές στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.
Οι επισκέπτες θα ξεκινήσουν από Tο καράβι των ΠειρατώνΕκεί βρίσκεται ο Αρχιπειρατής κρυμμένος και στέλνει καθημερινά τους μικρούς πειρατές να εισβάλλουν στο μύλο των Ξωτικών και να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό του Αη - Βασίλη. Μία περιπέτεια αναζήτησης ξεκινά...
Οι  μικροί πειρατές καλούνται να περάσουν από To Εργαστήρι των μαθητευόμενων Πειρατών και να λάβουν τη βασική τους εκπαίδευση. θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την Αιώνια πηγή σοκολάτας, θα ανακαλύψουν υπέροχες ιστορίες και άγνωστα μυστικά για τον κόσμο των Μανιταριών, Στο μουσείο μανιταριών. Θα στείλουν γράμμα στον Άη - Βασίλη με ένα τρόπο μαγικό μέσα στο Ταχυδρομείο των Ξωτικών. Θα επισκεφτούν το Σπίτι του Αη - Βασίλη και θα τον γνωρίσουν από κοντά. Τέλος, στον Αλευρόμυλο των Ξωτικών, παρέα με τους Φουρναραίους θα παρασκευάσουν τα πιο νόστιμα, παραμυθένιε εδέσματα.

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ.  Οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν στα παιχνίδια του Χριστουγεννιάτικου Fun Park, να κάνουν πατινάζ στο λευκό παλάτι των Ξωτικών δηλαδή στο Παγοδρόμιο των Ξωτικών, να κάνουν βόλτα με το Πειρατικό Express, να επισκεφτούν την Χριστουγεννιάτικη αγορά και να θαυμάσουν και να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και προϊόντα, να επισκεφτούν τη Γλυκιά αγορά και να γευτούν τα πιο γλυκά μυστικά των Ξωτικών και τέλος να δοκιμάσουν στο ΞωτικόΜαγειριό του Μύλου τις μοναδικές γεύσεις του φημισμένου Σεφ "Ξωτικάρα".
Via
Η φετινή διοργάνωση συνδυάζει το μεγαλύτερο βιομηχανικό μουσείο αγροτικού χαρακτήρα στη χώρα, με το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο. Γι' αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τον δήμο, τα Ξωτικά αποφάσισαν να αποκαλύψουν ένα από τα μυστικά τους: Δημιουργείται ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 150 χρόνια μορφών ενέργειας, όπως υδροκίνηση, ηλεκτροκίνηση, αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά. 

Αυτό το πρόγραμμα, μαζί με τα παιχνίδια, τις πάμπολες δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, τον συνδυασμό μάθησης και χαράς θα είναι μία από τις φετινές εκολήξεις του Μύλου των Ξωτικών. Η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων κρύβει πολλά μυστικά και μας καλεί να τα ανακαλύψουμε...

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδας του Μύλου των Ξωτικών , επισκεφτείτε την  επίσημη σελίδα στο Facebook εδώ , ή καλέστε στο 24310 22899
Via
Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργήσει για 43 ολόκληρες μέρες και θα είναι  γεμάτος δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαδραστικά εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Και μην ξεχνάτε η είσοδος στο θεματικό πάρκο είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Εμείς ήδη οργανώσαμε την επίσκεψή μας μέσα στο Δεκέμβρη! Ανυπομονώ να τα δω όλα από κοντά και να σας μεταφέρω τις εμπειρίες μας!!!

Κάντε μαζί μας ρεσάλτο στα πιο ονειρεμένα Χριστούγεννα!!!

Clelia

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Πρέπει να είναι πραγματικά μαγικό πάρκο! Αναμένουμε, λοιπόν, να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας. Να περάσετε τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααα! Τώρα είδα αυτή την ανάρτηση!! θα έρθεις Τρίκαλα?!?!?!?! Θα περάσετε τέλεια στο Μύλο!!! Να κανονίσουμε blogoσυνάντηση?!??!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram