Μυστικά ομορφιάς από μαμάδες σε μαμάδες!

by - Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2016


Όταν με κάλεσε η αγαπημένη μου Άννυ από το Run mommy run, να συμμετέχω στο νέο bloggo δρώμενο με θέμα το πώς συνδυάζουμε τη μητρότητα και την ομορφιά, σκέφτηκα από μέσα μου ωχ τι μου έμελλε να πάθω!!! Αναρωτήθηκα τι μυστικά ομορφιάς για μαμάδες, θα μπορούσα να δώσω εγώ, που σίγουρα δεν είμαι το πρότυπο της γυναίκας που περνάει ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να ετοιμαστεί, και δεν ξέρω την τύφλα μου από τα καλλυντικά. Πρόσφατα δε ανακάλυψα πως όοολα αυτά τα χρόνια βάζω λάθος τη μάσκαρα! 

Μέτα σκέφτηκα ότι τελικά ίσως να έχω κάποια κοινά με αρκετές ακόμα μαμάδες!!! Την περίοδο δε που τα διδυμάκια μου ήταν μωρά, έβγαινα έξω μονίμως σαν την τρελή. (Με είχες πετύχει και εσύ έτσι; Σε βλέπω που γελάς!) Δεν ξέρω αν κάτι σας θυμίζει αλλά υπήρχαν φορές που ξεχνούσα να χτενιστώ, πόσο μάλλον να βαφτώ και να περιποιηθώ τον εαυτό μου.

Χρειάστηκε να μεγαλώσουν λίγο τα μικρά, να φύγουν από την αγκαλιά μου και να έχω λίγο χρόνο, ώστε να μπορέσω να κοιτάξω το είδωλο μου μέσα στον καθρέφτη και να συνειδητοποιήσω πως η κοπέλα που έβλεπα, απλά δεν ήμουν εγώ! Ήταν μια κυριούλα (ναι ναι έτσι ακριβώς) που είχε πάρει τη θέση μου και έμοιαζε λίγο στη μαμά μου να πω, στην πεθερά μου να πω, στη γιαγιά μου να πω... μια μείξη τέλος πάντων. Δεν σας κρύβω ότι σοκαρίστηκα πάρα πολύ!!! Πώς είχα γίνει έτσι; Θυμάμαι πως αυτό που με είχε πειράξει πιο πολύ από όλα, ήταν ότι τα μάτια μου δεν είχαν πια μέσα τους ζωή! Τραγικό αν σκεφτείς πώς πριν από λίγο καιρό είχα φέρει στον κόσμο 2 αγγελούδια...


Πέρασε λίγος καιρός ακόμα, με το να αποφεύγω τον καθρέφτη και με το συνεχίζω ή να κάνω πώς δεν αναγνωρίζω την κοπέλα απέναντί μου. Αλλά αισθανόμουν ένα ατελείωτο βάρος πάνω μου... Έτσι ένα πρωί ξύπνησα και έκλεισα ραντεβού στο κομμωτήριο, γιατί για μένα όλες οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από τα μαλλιά! Να σημειώσω πώς εκείνη την εποχή, με τα δύο μικρά στο σπίτι και τη δουλειά στο γραφείο, το να χωρέσω ένα τρίωρο κομμωτήριο στο πρόγραμμα μου, ήταν σαν να προσπαθώ να λύσω πρόβλημα πυρηνικής φυσικής. 

Παρόλα αυτά τα κατάφερα πήγα και έκανα μια αλλαγή στα μαλλιά μου. Όμως τι να σου κάνει και το έρμο το κομμωτήριο, μαλλιά κόβει δεν κάνει θαύματα... Μπορεί τα μαλλι΄αμου να ήταν σούπερ, αλλά η ζωή μέσα στα μάτια μου εξακολουθούσε να μην υπάρχει!!! Ωστόσο και μόνο που είχα πάει κάπου χαλαρά μόνη μου και θυμήθηκα αμυδρά τι ωραία είναι να ορίζεις και να φροντίζεις μόνο τον εαυτό σου, με έκανε να πάρω λίγο τα πάνω μου! 

Σειρά είχε η απόφαση να χάσω και κάποια κιλά (το αιώνιο πρόβλημα), Εντάξει δεν μπορώ να πω, πάντα τα έχω τα παραπανίσια κιλάκια μου, αλλά εκείνη την περίοδο με το που έχασα 2-3 και ξεκίνησα να ξεπρήζομαι είδα τον κόσμο και εμένα αλλιώς!!! 'Εμπαινα σε ρούχα που αγαπούσα, ξεκίνησα να προσέχω πιο πολύ τον αυτό μου και το πιο σημαντικό, πέταξα από πάνω μου και την μαμά μου, και την πεθερά μου και την γιαγιά μου! Ζωντάνεψε το βλέμμα μου και επανήλθα λίγο στον κόσμο των ανθρώπων από τον κόσμο των ζόμπι που ζούσα για μήνες.

Τώρα πια ήμουν έτοιμη να περάσω στο μακιγιάζ. Μην φανταστείτε πολλά πράγματα! Τόσο όσο για να πω πως κάτι έβαλα... Και κάπου εκεί  κατάλαβα πως το μεγάλο μυστικό είναι να αισθανόμαστε εμείς όμορφα και καλά! Γιατί μόλις αναγνώρισα και χαμογέλασα στην κοπέλα του καθρέφτη, άρχισαν να χαμογελούν και να με βλέπουν διαφορετικά και όλοι οι άλλοι! Κανείς δεν μπορούσε να με κάνει να αισθανθώ καλύτερα και να με βοηθήσει, πάρα μόνο εγώ τον εαυτό μου!!! Και χρειαζόταν να το πάρω απόφαση, να κάνω κάτι για μένα για να αλλάξει η διάθεσή μου και να ξαναβρώ την χαμένη μου αυτοπεποίθηση.

Αν λοιπόν έχω να μοιραστώ ένα μυστικό μαζί σας είναι αυτό! Κάντε πράγματα που σας κάνουν εσάς να αισθάνεστε καλά! Όταν αισθάνεστε όμορφα εσείς τότε σας βλέπουν όμορφη και οι άλλοι . Γιατί η εσωτερική ηρεμία και η εσωτερική ομορφιά ακτινοβολούν πάνω σας.

Βέβαια να σας πω πως τώρα πια δεν φεύγω ποτέ από το σπίτι χωρίς κονσίλερ (κάνει θαύματα), μάσκαρα, ρουζ και κραγιόν. Μου παίρνουν 3 λεπτά και πραγματικά με κάνουν να αισθάνομαι όμορφα. Το βράδυ ξεβάφομαι πάντα (κάτι που δεν έκανα μικρότερη και μετανιώνω) και βάζω κρέμα στα μάτια και καστορέλαιο στις βλεφαρίδες... ένα μυστικό που μου έμαθε η αγαπημένη μου Γιούλη από το Παιχνιδάκι που μετά το ταξίδι μου στην Αθήνα έγινε και beauty manager μου!!! 

Οπότε θα δώσω τη σκυτάλη στις επόμενες bloggers να σας πουν τα δικά τους μυστικά! Γιούλη και e-mama Χριστίνα  (fitmama) είστε οι επόμενες!

Όλες μπορούμε να είμαστε όμορφες αρκεί να το θελήσουμε και μην ξεχνάτε  ό,τι εκπέμπουμε... αυτό βλέπουν και οι άλλοι!

Clelia!
Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στον σούπερ διαγωνισμό για τον 1ο χρόνο του blog! Σας χαρίζουμε ένα υπέροχο κολιέ σε ροζ-χρυσό, αξίας 60 ευρώ, για να λάμψετε ακόμα πιο πολύ! Πατήστε εδώ!

You May Also Like

3 σχόλια

  1. Τι ωραια που γραφεις!!!Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγαλυτερο λαθος που κανουν οι γυναικες οταν κανουν παιδια ειναι πως ξεχνουν να ειναι γυναικες. Οσο για τον καθρεπτη.. καθρεπτης ειναι ο ανθρωπος που σ αγαπα. Ποσο ομορφη κ ποθητη κ θελκτικη σε βλεπει. Κ συ θα θες να γινεσαι ακομη πιο ομορφη για χαρη του. Τοτε θα δεις την αλλαγη πανω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πέτυχες στην κατάλληλη εποχή. Ομολογώ ότι η καθημερινή περιποίηση δεν είναι ή μάλλον δεν ήταν στις προτεραιότητες μου. Τώρα τελευταία κάτι κάνω - προσπαθώ τουλάχιστον - γιατί έχω διαπιστώσει ότι ακόμα και τα παιδιά χαίρονται όταν μας βλέπουν περιποιημένες και όμορφες.
    Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είναι μια ευκαιρία να τα βάλω κάτω και να συσκεφτώ και με τον εαυτό μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram