7 πράγματα που θέλω να κάνω καθημερινά για τα παιδιά μου!

by - Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2016


Δεν ξέρω άμα είμαι καλή μαμά! Αυτό που ξέρω είναι ότι το δουλεύω πολύ! Το ψάχνω, το προσπαθώ και θέλω να γίνομαι διαρκώς καλύτερη! Όμως εδώ και λίγο διάστημα, έχω βρει 7 πράγματα που θέλω να κάνω καθημερινά για τα παιδιά μου, έτσι ώστε να δεθούμε ακόμα περισσότερο, να περνάμε ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί και να με αισθάνονται ακόμα πιο κοντά τους!

Διαβάζοντας τη λίστα θα δείτε ότι δεν είναι τόσο δύσκολα, είμαι μάλιστα σίγουρη πώς πολλά από αυτά τα κάνετε ήδη. Εγώ κάθε βράδυ ανατρέχω στη λίστα μου και κάνω τον απολογισμό μου! Αν κάπου δεν βάλω τικ, θα είναι το πρώτο για το οποίο θα προσπαθήσω περισσότερο την επόμενη μέρα!

1. Να είμαι πάντα εκεί.
Όταν λέω εκεί, δεν εννοώ βέβαια το σπίτι! Γιατί στο σπίτι βρίσκομαι! Εννοώ ψυχή τε και σώματι εκεί! Να μου μιλάνε και να ακούω τι έχουν να μου πούνε, χωρίς να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου 1500 άλλα πράγματα, όπως το τι θα μαγειρέψω, το λογαριασμό που δεν πλήρωσα κλπ. Χωρίς να κοιτάω συγχρόνως το κινητό μου ή να παρακολουθώ την αγαπημένη μου σειρά στην τηλεόραση! Απλά να είμαι εκεί για αυτά!!! Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, όμως αναρωτιέμαι γιατί μας είναι τόσο δύσκολο. Να κλείσουμε το τηλέφωνο και τον υπολογιστή, να σταματήσουμε να κάνουμε δουλειές στο σπίτι και να είμαστε απλά εκεί! Να στρέψουμε την προσοχή μας 100% και να ακούσουμε όλες τις ιστορίες που έχουν να μας διηγηθούν...

2. Να δείχνω την αγάπη μου!
Κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο και κάθε λεπτό! Να κάνουμε εκατοντάδες αγκαλιές, να τα φιλάω και να τα ζουπάω σαν να μην υπάρχει αύριο... Ο χρόνος περνάει, η κλεψύδρα αδειάζει... Πόσο καιρό θα μπορώ άραγε να το κάνω ακόμα αυτό, πριν ακούσω το μεγαλειώδες... ωχ ρε μάνα παράτα μας τώρα!

3. Να είμαι ευγενική!
Η ευγένεια είναι κάτι που διδάσκεται! Είναι κάτι που τους λέω από πολύ μικρά, η ευγένεια ανοίγει πόρτες και αλλάζει τον κόσμο! Θέλω λοιπόν εγώ πρώτη να γίνω το καλό παράδειγμα για τα παιδιά μου! Να είμαι ευγενική μαζί τους, να τους μιλάω πάντα γλυκά και ευγενικά και να τους μάθω τις 2 μαγικές λέξεις : ευχαριστώ και παρακαλώ. Όταν χρειάζεται να ζητάω εγώ πρώτη συγνώμη!

4. Να τους λέω πόσο τους εκτιμώ!
Κάθε μέρα, κάθε στιγμή με διαφορετικούς τρόπους! Να είναι σίγουρα για αυτό και να μην το αμφισβητήσουν ποτέ! Να ξέρουν πως υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο που τα αποδέχεται έτσι ακριβώς όπως είναι!!! Ότι είμαι περήφανη για όσα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής και ότι πιστεύω στις δυνάμεις τους όσο τίποτα στον κόσμο! Να φροντίσω να γεμίσω εγώ τον κουβά της αυτοεκτίμησης τους τόσο πολύ ώστε να μην μπορέσει στο μέλλον κανένας να τους τον αδειάσει!!!

5. Να συγκρατώ το θυμό μου!
Να μην τα μαλώνω ουρλιάζοντας! Να μη παθαίνω υστερία! Να είμαι ήρεμη και σταθερή! Αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να το δουλέψω πολύ! Μετά από εκείνο το περίφημο, μαμά ηρέμησε πάρε μια βαθιά ανάσα που με είχε στοιχειώσει, προσπάθησα κάθε φορά που τους μαλώνω να έχω καλό λόγο! Εκτός όμως από αυτό κατάλαβα πώς με το καλό πάντα πετυχαίνω πολύ περισσότερα από ότι με το άγριο! Για αυτό καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να κάνω διαχείριση θυμού και να μην έχω έντονα ξεσπάσματα ( το ομολογώ πως μου είναι λίγο δύσκολο). 

6. Να γελάω μαζί τους σαν να είμαι και εγώ μικρό παιδί!
Να ξαναγίνω παιδί, να κυλιέμαι στα πατώματα και να ξεκαρδίζομαι στα γέλια μαζί τους! Η ζωή είναι απλή και όμορφη... ας την απολαύσουμε... Εξάλλου το πιστεύω πώς τα παιδιά μας θέλουν να μας δούνε να τσαλακωνώμαστε, να κυλιόμαστε στα πατώματα, να γινόμαστε και εμείς παιδιά και να γελάμε... να γελάμε πολύ!!! Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάπου στην πορεία αυτό το γέλιο το χάνουμε! Μάλλον κάτι κάνουμε πολύ λάθος μεγαλώνοντας!!! Το κατάλαβα όταν μια μέρα με ρώτησε η κόρη μου... Μαμά εσύ όταν ήσουν μικρή, ήσουν πάντα έτσι σοβαρή; Δεν γελούσες ποτέ; Τι να απαντήσω ; Ότι κάποτε ήμουν η χαρά της ζωής και ότι έχω ένα μικρό κοριτσάκι που κρύβεται μέσα μου; Θα με καταλάβαινε; Μάλλον όχι!!! Από τότε άρχισα να γελάω... ξανά... με την ψυχή μου! Και να μην τα μαλώνω ποτέ γιατί γελάνε! Ακόμα και αν οι άλλοι λένε πώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή! Λάθος !!! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να γελάνε! Είναι μόλις 5,5 χρονών...

7. Να τους διαβάζω κάθε βράδυ #ιστοριες_για_καληνυχτα.
Να τα αποχαιρετώ κάθε βράδυ με τον πιο όμορφο τρόπο, διαβάζοντας παραμύθια και κάνοντας αγκαλιές στο κρεβάτι! Να είναι η δική μας μαγική στιγμή, κάτι που θα έχουν να θυμούνται από εμένα όταν μεγαλώσουν! Διαβάστε παραμύθια στα παιδιά σας και κάντε τους να αγαπήσουν τα βιβλία και το διάβασμα από μικρά!

Είμαι σίγουρη πώς πολλοί από εσάς δεν χρειάζεστε λίστες για να γίνετε καλοί γονείς! Εξάλλου όπως έχω ξαναπεί πιστεύω πώς ακόμα και 5 λεπτά την ημέρα αρκούν

Να θυμάστε ότι ο καθένας μας προσπαθεί για το καλύτερο! Ίσως να μην γίνω η τέλεια μαμά, μου φτάνει όμως ότι καθημερινά προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερη!!! Θα χαρώ να μάθω ποια είναι τα δικά σας πιο σημαντικά πράγματα που θέλετε να κάνετε καθημερινά για τα παιδιά σας!

Clelia!

Πάρτε μέρος στην πρόκληση 60 ημερών που διοργάνωσε το αγαπημένο μου Παιχνιδάκι! Aνεβάστε κάθε βράδυ τα βιβλία που διαβάζετε με #ιστοριες_για_καληνυχτα στο instagram ή στην ομάδα μας Παιδί μου στο facebook, πάρτε μέρος στις κληρώσεις μας που τρέχουν και κερδίστε αγαπημένα βιβλία!!!

 Ακολουθήσετε στο instagram εδώ έτσι ώστε να βλέπετε καθημερινά τις δικές μας περιπέτειες!


You May Also Like

9 σχόλια

  1. Μια χαρά τα πετυχαίνεις Κλελια μου
    Αγαπη φροντίδα επικοινωνία είναι οι μαγικές λέξεις!!!!!

    Γλυκιά καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αυτά που κάνουμε όλες λίγο πολύ καθημερινά! Για εμένα που εργάζομαι το δύσκολο κομμάτι είναι πως να συνδυάσω τις δουλειές που πρέπει να γίνουν πχ μαγείρεμα, με το να είμαι εκεί συνεχώς! Δεν γίνεται συνέχεια, πρέπει κάποιες στιγμές να απασχοληθούν και μόνα τους, να παίξουν αναμεταξύ τους, όχι για να κάνει η μαμά dolce vita ούτε για να σερφάρει στα sm, αλλά για να γίνουν οι απαραίτητες δουλειές: να φτιάξεις φαγητό για την επόμενη, να ετοιμάσεις το κολατσίο τους και το βραδυνό τους, να απλώσεις ένα πλυντήριο! Και να κάνω ένα μπάνιο σαν άνθρωπος, που έρχονται και στήνονται έξω απο το ντους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. [... που έρχονται και στήνονται έξω απο το ντους :)...]
      Εγώ είμαι ακομη στη φάση που πρέπει να κλειδώνω για να μην κάνουμε μπάνιο όλοι μαζί! :)

      Διαγραφή
  3. Πόσο σύμφωνω μαζί σου Κλελια μου! Πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά που μερικές φορές χανομαστε στην καθημερινότητα! Υπέροχη ανάρτηση! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγω μαζι σου Κλειω μου!! αγαπη, αγκαλιές και οσο χρονο χρειαζεται το παιδακι μου... πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να προσθέσω και ένα ακόμα;;;; Να τσακίζουμε μια στο τόσο σνακς και γλυκολιχουδιές στον καναπέ αχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να εισαι παντα εκει... πρεπει? Και με τον εαυτο σου ποτε θα εισαι λιγο? Μετα που θα κοιμηθουν και θα σερνεις τα ποδια σου απο την κουραση, αλλα παρολα αυτα θα πρεπει να μαγειρεψεις, να συμαζεψεις κλπ κλπ? Και αυτα θα μαθουν οτι η μαμα ειναι παντα εκει? Κι οταν δεν θα ειναι εκ των πραγματων?? Δεν μιλαω θεωρητικα, εχω 3 παιδια μικρα, προσπαθω και νοιωθω πολλες φορες ξεζουμισμενη. Αυτο θελουμε? Μηπως δεν ειμαστε μονο μανες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ayto me to uymo to prospauv para poly teleytaia... που θα παει, θα τα κανω κ εγω ολα στη λιστα σου...τα υπολοιπα τα χω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι φορές που θέλω να είμαι μονο "εκεί" είναι κάποιες άλλες που θέλω να είμαι μόνο με τον εαυτό μου και να μην ακούω συνέχεια μαμά για το κάθετι κι εφόσον δεν μπορώ μου βγαίνει εκνευρισμός. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε να γίνουμε καλύτερες! Το τελευταίο διάστημα πάντως νομίζω πως προσπαθώ να βρω τρόπο να ισορροπήσω αυτές τις ανάγκες μας, τις δικές τους και τις δικές μου.
    kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram