Παιδική κατασκευή Halloween! Φτιάχνουμε τρομαχτικές κολοκύθες από στάμπες μήλων!

by - Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016


Στο σπίτι μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και να παίζουμε με διάφορα υλικά! Έτσι όταν τους πρότεινα αν ήθελαν να φτιάξουμε τρομαχτικές κολοκύθες από στάμπες μήλων, τα μικρά ξετρελάθηκαν! Είναι μία παιδική κατασκευή Halloween τόσο απλή αλλά συγχρόνως τόσο μα τόσο διασκεδαστική!

Υλικά

Μήλα
Πορτοκαλί μπογιά
Πράσινη μπογιά
Μαύρο μαρκαδόρο
Πινέλα
Μαχαίρι
Ξύλο κοπής
Λευκό χαρτί

Οδηγίες

1. Κόψτε τα μήλα στη μέση χρησιμοποιώντας το μαχαίρι και το ξύλο κοπής. σκουπίστε τα μισά κομμάτια μήλου καλά με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχουν υγρασία.

2. Διαλύστε με λίγο νερό την πορτοκαλί και την πράσινη μπογιά. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο συμπαγή μπογιά.

3. Με ένα πινέλο βάψτε με γρήγορες κινήσεις το μισό μήλο με την πορτοκαλί μπογιά. Πρέπει να βαφεί ιδιαίτερα γρήγορα για να μη στεγνώσει στο μεταξύ η μπογιά.

4.Αναποδογυρίστε και πιέστε με δύναμη στο λευκό χαρτί κάνοντας την στάμπα.

5. Διορθώστε το χρώμα όπου χρειάζεται.
τρομαχτικές κολοκύθες
6. Με το πινέλο σχεδιάστε το πράσινο κοτσάνι της κολοκύθας.

7. Αφήστε να στεγνώσει.
τρομαχτικές κολοκύθες

8. Με τον μαύρο μαρκαδόρο κάντε μάτια, μύτη στόμα στις κολοκύθες.

9. Οι πιο τρομαχτικές κολοκύθες είναι έτοιμες!
τρομαχτικές κολοκύθες

Καπού εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας το πώς και γιατί έφτασα στο σημείο να επιλέξω για κατασκευή τις τρομαχτικές κολοκύθες Halloween! Είμαι σίγουροι πώς οι περισσότεροι φίλοι μου που θα διαβάσουν την ανάρτηση, θα εκπλαγούν αφού ξέρουν ότι σαν άνθρωπος είμαι υπέρμαχος των τοπικών παραδόσεων και των εθίμων

Η αλήθεια είναι πώς και εγώ δυσκολεύτηκα όταν μία μέρα γύρισαν τα μικρά από το σχολείο και άρχισαν να με ρωτάνε "Mαμά τι είναι το Halloween  και γιατί εμείς εδώ δεν το γιορτάζουμε;" Οπότε άρπαξα την ευκαιρία να τους μιλήσω για τη διαφορετικότητα των λαών,  που συνεπάγεται διαφορετικά ήθη και έθιμα, και πέρασα λίγο και από την παγκοσμιοποίηση λέγοντας τους πώς τώρα πια είναι πολύ πιο εύκολο να τα μάθουμε όλα αυτά, μέσω του θαυμαστού κόσμου του internet! 

Βρήκα την ευκαιρία λοιπόν να τους μιλήσω και να τους δείξω ένα ξένο έθιμο, χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι από εδώ και πέρα θα γιορτάζουμε το Halloween σπίτι μας! Παρόλα αυτά πιστεύω πάντα πώς η γνώση είναι δύναμη και δεν είναι κακό να ξέρουμε τι γίνεται έξω από τι χώρα μας! Για την ακρίβεια σκέφτηκα ότι σαν Ελληνίδα θα ήμουν τρομερά ευτυχισμένη αν ένα παιδάκι στη Βραζιλία ρωτούσε τη μαμά του τι είναι το έθιμο του Μάρτη που έχουμε στην Ελλάδα!

Στη σύγχρονή κοινωνία που ζούμε, είναι καλύτερα να ξέρουμε παρά να είμαστε κλεισμένοι στο καβούκι μας! Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους λαούς, δίνοντας όμως έμφαση στις δικές μας παραδόσεις!!!

Έτσι καταλήξαμε να κάνουμε παιδική κατασκευή Halloween  και να φτιάχνουμε τρομαχτικές κολοκύθες από στάμπες μήλων!

Clelia

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα πράγματα για το Halloween, ας διαβάσει το εξαιρετικό άρθρο της αγαπημένης μου Mommy Jammi.

You May Also Like

7 σχόλια

  1. Είμαι υπέρμαχος της πολυπολυτισμικότητας
    Απίθανη η κατασκευή!!!!

    φιλάκια πολλά ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι όμορφες που έγιναν οι κολοκύθες σας!τα παιδιά θα το κατευχαριστήθηκαν σαν διαδικασία!
    καλό ΣΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω τις στάμπες με φρούτα (ή πατάτες) Νομίζω πως τα μήλα μοιάζουν απίστευτα πολύ με το σχήμα της κολοκύθας. Φαντάζομαι την χαρά τους που κάναμε παρέα κάτι τόσο δημιουργικό! Τόσο απλό αλλά τόσο όμορφο για τα παιδιά της ηλικίας αυτής! Και συμφωνώ και επαυξάνω για όσα τους τους εξήγησες για αυτό το ξένο έθιμο!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα πολύ όμορες και διασκεδαστικές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά πολύ δημιουργικός κι έξυπνος τρόπος για να διασκεδάσουν τα παιδιά! Προσωπικά δεν ενοχλούμαι από αυτή την πολυπολιτισμικότητα, ίσα ίσα που μας φέρνει πιο κοντά με τους γύρω μας. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram