Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά στη Θεσσαλονίκη!

by - Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016


Είναι γεγονός ότι οι μεγαλύτερες εκπλήξεις ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη! Πόσο χαρούμενη είμαι και τη μεγάλη τιμή που αισθάνομαι για την πόλη μου!  Στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει  το πιο μεγάλο θεματικό πάρκο   "Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά", εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια του γνωστού παραμυθά . Πιο συγκεκριμένα:
Η ΔΕΘ-Helexpo ετοιμάζεται να μας εκπλήξει με ένα φαντασμαγορικό, θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου, Έλληνα δημιουργού Ευγένιου Τριβιζά.
Η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να ρίξουν μία κλεφτή ματιά στην προετοιμασία του πρωτότυπου θεματικού πάρκου των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο θα αποκαλυφθεί ολόκληρο στις 24 Οκτωβρίου.
Οι λάτρεις των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα «επιβιβαστούν» στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού», και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, την Καιτούλα την κοκέτα την κοτούλα, τη Λιλή την παρδαλή λεοπάρδαλη και άλλους, θα απολαύσουν μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές, θα ακούσουν συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσουν αξεδιάλυτα μυστήρια και θα αψηφήσουν τις ραδιουργίες της Δόνας Τερηδόνας, τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει, σε κάθε τους βήμα, ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο, κακό γουρούνι.
Το νέο, θεματικό πάρκο θα περιμένει τους επισκέπτες για να τους «ταξιδέψει» στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού. Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Τρένο που πάει παντού» και ανακαλύπτουν τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Ταξιδεύουν στο «Μουσείο της Φαντασίας» και γυρίζουν πίσω στον χρόνο στη «Γειτονιά των μυστικών κόσμων». Λύνουν τους γρίφους, απαντούν στα αινίγματα και αποδρούν από τα «Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου». Οι πιο φανταστικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά τους, στην «Αίθουσα αφήγησης» και τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύουν στην πιο μαγική διαδρομή.
Η ΔΕΘ-Helexpo, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση τα προηγούμενα χρόνια δύο θεματικών πάρκων που οι επισκέπτες τους ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, τολμά για μια ακόμη φορά να πρωτοτυπήσει, φιλοδοξώντας να μοιραστεί λίγη μόνο από την ανεπανάληπτη μαγεία των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά με το παιδικό και όχι μόνο κοινό.
Μια πρώτη "κλεφτή" ματιά στην 81η ΔΕΘ (μέρος του πάρκου και προετοιμασία), χωρίς πρόσθετο εισιτήριο (πέρα από το εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ), από 9 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Επίσημο άνοιγμα: 24 Οκτωβρίου 2016 έως Φεβρουάριο 2017
Περίπτερο 1, ΔΕΘ
Παραγωγή: ΔΕΘ - HELEXPO, Ιδέα - Δημιουργία - Υλοποίηση: Dream-Workers σε συνεργασία με τον Ευγένιο Τριβιζά, Τρισδιάστατες καλλιτεχνικές κατασκευές: Artworx AP
Επίσημη σελίδα στο FB  : https://www.facebook.com/mystikoikosmoitriviza/

Καλό ταξίδι και ναι είμαστε πολύ τυχεροί φίλοι μου!
Πηγή: www.thessalonikiartsandculture.gr



You May Also Like

16 σχόλια

  1. Εντάξει ζηλεύω!!!! Εύχομαι του χρόνου να κατέβει και Αθήνα!!! Αγαπάμε Τριβιζα!!! Υπουργός παιδείας έπρεπε να είναι αυτός ο άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά κάποια στιγμή θα έρθει και σε εσάς!!! Έχεις δίκιο Μαρία μου! Μεγάλη μορφή ο άνθρωπος!

      Διαγραφή
  2. Ax, τί ωραία, μωρέ! Αγαπάμε Τριβιζά και ναι: Ζηλεύω κι εγώ!!!!!
    ;-)
    Καλή εβδομάδα, κοριτσάρα μου!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ βεβαια όλα τα ωραία απο εκεί ξεκινούν!!! άντε να έρθει και εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωωω τέλειο φαίνεται! Λες να μην έρθει στη Αθήνα κάποια στιγμή; Εντάξει όμως δεν παραπονιέμαι γιατί χρειάζεται και ένα πολιτιστικό μπουστ και η Θεσσαλονίκη. Καλή σας απόλαυση! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά εσύ Κάλη μου θα το πετύχεις τα Χριστούγεννα που ελπίζω ότι θα ανέβεις!!! Θα σε περιμένουμε!!!

      Διαγραφή
  5. λατρευουμε Τριβιζα!!! να σας ερθουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ποιητής της παιδικής ψυχής
    είναι ο Τριβιζάς

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλουμε και εμείς τον Τριβιζά!!!!!!!!! Ζηλεύουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανυπομονώ! Θα κανονίσουμε να πάμε σίγουρα αν και σίγουρα θα πάνε και με τα σχολεία τους!
    kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram