Ιδέες για Νεραϊδένια δώρα!

by - Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015


Την βασική ιδέα με την Νεράιδα των Χριστουγέννων την διαβάσατε εδώ.
Ήρθε η ώρα να σας δώσω μερικές μόνο ιδέες για το τι είδους δώρα μπορεί να φέρει μια Νεράιδα, ή τουλάχιστον τι δώρα φέρνει σε εμάς...


Καταρχήν να διευκρινίσω  πως τα δώρα αυτά, πρέπει να είναι οικονομικά και μικρά, έτσι ώστε πρώτον να μην πέσουν σε σύγκριση με τα δώρα που φέρνει ο Αη Βασίλης την παραμονή Πρωτοχρονιάς, και δεύτερον να μην μας κοστίσει και ο κούκος αηδόνι. (Αχ και Νεράιδα, και Ξωτικό στο ράφι και Άγιος Βασίλης...και ύστερα σου λένε τα άτιμα, μαμά εσύ δεν μας πήρες τίποτα για τα Χριστούγεννα...!!! Ε λοιπόν, μου ρίχνω εκείνη την ώρα δυο φάσκελα και έρχομαι στα ίσια μου!)

Με γνώμονα λοιπόν, ότι έχω δύο παιδιά και ότι η Νεράιδα μας επισκέπτεται σε καθημερινή βάση, προσπαθώ να κινούμαι σε ένα λογικό πλαίσιο! Βέβαια, να την πω την αμαρτία μου και ας το διαβάσει ο husband, πάντα ξεφεύγω!!! Ξαναγίνομαι παιδί και τα θέλω όλα!
Όπως και να έχει, την βόλτα στα γνωστά παιχνιδομάγαζα δεν την γλιτώνετε!
Προσοχή...η ανάρτηση δεν είναι διαφημιστική!

Λοιπόν ξεκινάμε:
  • Καραμέλες, γλυφιτζούρια, ζαχαρωτά, σοκοφρέτες, σοκολάτες, smarties, μπισκότα κλπ. Προσπαθώ να μην τους αφήνω να τρώνε ιδιαίτερα πολλά μέσα στη χρονιά, αλλά η Νεράιδα όπως και να το κάνουμε, πρέπει να τους γλυκάνει λιγάκι. Γλυφιτζούρια παίρνω από το φαρμακείο για να έχω την αίσθηση ότι είναι πιο υγιεινά και για τα άλλα κάνω τον σταυρό μου! Ναι ναι ξέρω, σίγουρα δεν παίρνω βραβείο υγιεινής διατροφής, αλλά εντάξει εσείς σαν παιδιά δεν τρώγατε τέτοια; Ποτέ;
  • Μολύβια, σβήστρες, ξύστρες, σφραγιδούλες, ψαλίδια, μαρκαδόρους, πλαστελίνες κλπ. Η χαρά των σχολικών... Όσα και να έχουν, ποτέ δεν τους χαλάει ακόμα ένα!


  • Βιβλία με Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες. Πάντα τα ίδια ακριβώς και στους δύο, γιατί αλλιώς γίνεται σκοτωμός. 


  • Υλικά χειροτεχνίας. Φροντίζω να τα δίνω σχετικά νωρίς και μετά διοργανώνουμε δημιουργικά απογεύματα. Με αυτά κατασκευάζουμε κάρτες και χειροτεχνίες, για να δώσουμε σε παππούδες  κλπ. αλλά και τα χρησιμοποιούμε και στις συσκευασίες δώρων.

  • Μπάλες και στολίδια για το δέντρο! Μία Νεράιδα - στολίδι την παίρνουμε κάθε χρόνο, όπως και να έχει! Για φέτος ακόμα την ψάχνω...

  • Χιονόμπαλες. Μας αρέσουν τόσο πολύ ! Κάνουμε συλλογή!!! Το μόνο αρνητικό είναι πως είναι ακατάλληλες για μικρά παιδάκια.

  • Κούπες. Φέτος θα πάρω οπωσδήποτε για να τις χρησιμοποιήσουμε και στο Χριστουγεννιάτικο πρωινό μας!

  • Παιχνίδια τύπου lego. Αρέσουν πολύ στα αγόρια και είναι σε πολύ καλές τιμές! Προσοχή, ακατάλληλα για μικρά παιδάκια, περιέχουν πολύ μικρά κομμάτια.

  • Στέκες,  βραχιολάκια και μαγικά ραβδιά! For Girls only!
  • Κουμπαράς για να μαζέψουν τα λεφτά από τα κάλαντα!

  • Dvd με την αγαπημένη τους ταινία! Για Christmas cinema nights!


Εσείς γνωρίζετε τα παιδιά σας καλύτερα από τον καθένα και ξέρετε τι τα ευχαριστεί και τι όχι! Η μικρή μου ας πούμε έχει μανία με τα frozen, οπότε επέλεξα κάποια θεματικά δωράκια. Επίσης, της αρέσουν πολύ  κάθε είδους διακοσμητικά και φυσικά βραχιολάκια.



Κάποιες φορές και σε ορισμένες ειδικές περιστάσεις επιλέγω να επενδύσω λίγα παραπάνω χρήματα και να τους χαρίσω κάτι που ξέρω ότι το θέλουν πολύ. Για παράδειγμα την ημέρα που έχουν την σχολική παράσταση η Νεράιδα θα τους φέρει ένα καλύτερο δώρο και θα αφήσει ένα σημείωμα " Καλή επιτυχία στην παράσταση σας!"

 Θυμηθείτε τους εαυτούς σας όταν ήσασταν παιδιά, την χαρά που κάνατε όταν σας χάριζαν ένα δώρο, όσο μικρό και ασήμαντο και αν ήταν... Ήρθε η ώρα να κάνουμε εμείς τα παιδιά μας να νοιώσουν λίγη μαγεία... με λίγη βοήθεια από την Νεράιδα των Χριστουγέννων...

Believe and live the magic,
Clelia!

P.S. Η δική μας Νεράιδα θα κάνει Avant premiere αύριο, με δώρα για όλα τα παιδάκια που θα στολίσουν το δέντρο μας...οπότε stay tuned!

You May Also Like

6 σχόλια

  1. Αχ αυτός ο προυπολογισμός! Πάντα ξεφεύγουμε! Και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο ... μαμά εσύ τι θα μου πάρεις για τα Χριστούγεννα; Για την ώρα το ακούω στα γενέθλια αυτό αλλά τους λέμε ότι τους κάνουμε δώρο το πάρτυ; Εμ πως; Βέβαια όλο και κάτι ακόμη τους παίρνουμε τελικά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο θέμα για συζήτηση!!! Εγώ έχω πείσει τον εαυτό μου ότι κάποια μέρα θα καταλάβουν... απλά εύχομαι να αργήσει πολύ πολύ πολύ εκείνη η μέρα!

      Διαγραφή
  2. Εγω εφαρμόζω το εξής: σε άσχετες φάσεις όλη τη χρόνια όταν δω κάτι κατάλληλο για το advent το παίρνω και τα έχω όλα μαζι. Όποτε όταν έρχεται η ώρα του έχω μόνο να συμπληρώσω κάτι ψιλά. Φέτος βέβαια θα κάνω ανταλλαγή advent και με τη συνυφάδας μου όποτε πάει πάλι το budget :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία η ιδέα σου Πολυάννα μου! Απλά το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι με τα δώρα ( και όχι μόνο) κάνω σαν μικρό παιδί! Αν το αγοράσω, θέλω να το δώσω...δεν μπορώ να κρατηθώ!

      Διαγραφή
  3. καλως να δεχτητε την νεραιδουλα σας!μην ξεχασεις να μας δειχνεις τα δωρακια -μερη που τα αφηνει-συσκευασιες κτλ.παντα μας χρειαζονται καινουργιες ιδεες!κ γω λογο budget..επελεξα φετος αντι για advent με δωρακια μιας και τα παιδακια των φιλων μου εχουν τρελα με τα παραμυθια(το δικο μου ειναι μπεμπακι)να τους κανω παραμυθια για διαφορα θεματα των χριστουγεννων πχ.για το αλεξανδρινο λουλουδι,το χριστουγενιατικο δεντρο κτλ..ενα για καθε βραδυ μεχρι τα χριστουγεννα..εκτυπωνοντας τα δωρεαν απο το internet..ετσι ολοι θα ειμαστε χαρουμενοι!κ γω που μπορεσα να χαρησω δωρακια και εκεινα που τρελαινονται να διαβαζουν!χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφη ιδέα Χρύσα μου!!! Είσαι και εσύ μία Νεράιδα! Καλώς ήρθες!!!

      Διαγραφή

Instagram